Tast d’incunables al Restaurant Amaya – 13 de febrer

Una semana més ens reunim els impitos en el Restaurant Amaya de les Rambles.  Amb una bona entrada de participants: en Jordi, el José Jiménez, l’Òscar, l’Adolf, el José Luís i la Maite ens disposem a gaudir, una vegada més, d’un magnífic tast que aquest cop venia preparat de la mà del José Jiménez.  I novament no va decebre!

 

elysia

Elyssia Gran Cuvée Brut – Freixenet 

18 mesos en ampolla

DO: Cava

Varietats: Charnonnay, Macabeu, Parellada i Pinot Noir 

Grau: 11’5 º

Color: groc pàl·lid, bombolla fina i ràpida

Nas: de poca intensitat, amb aromes cítriques molt subtils però amb poca expressivitat olfactiva. Notes d’herbes aromàtiques de sotabosc: fonoll sobretot. Fi, delicat amb poca autòlisi

Boca:  d’entrada en boca el carbònic és desproporcionat, descompensat. Presenta dolçor a mig recorregut i amargor al final que el fa que sigui poc agradable en el seu tast. La dolçor, aparentment afegida, fa pujar-li la calidesa.

Observacions: a tot el grup de tast ens va decebre el seu tast perquè el record que tenien aquells que l’havien provat no tenia res a veure amb el que vam tastar l’altre dia. Pensem que ha sortit una tirada de caves defectuosos. No li atorguem puntuació.

Preu: 9.50 €

Ekam 2015 – Castell d’Encús

DO: Costers del Segre

Varietats: Albarinyo i Riesling

Grau: 13º

Color: groc palla intens, brillant

Nas: d’intensitat alta, presenta aromes florals (flor blanca i rosa) molt acusades, fragant, amb notes d’herba tallada, amb molta frescor i amb certs tocs de mineralitat

Boca: denota bona acidesa malgrat el punt de dolçor que presenta. Vi afruitat, complex però presenta una amargor final en el pas per boca que li resta amabilitat.

Observacions: Vi elaborat en alçada. Té la particularitat que, ateses les temperatures de la zona, part del raïm veremat és de botrytis.

Preu: 20 €

Puntuacions: 

 • A – 12
 • JL – 12
 • J – 11.5
 • O – 11.5
 • JJ – 13
 • M – 12

López Cristóbal 2015

DO:  Ribera de Duero

Varietats: 95% Tinta Fina – 5% Merlot

Grau: 13’5º

Color: Robí amb ribets violacis

Nas: d’intensitat mitja, presenta aromes de fruites vermelles fresques, amb un punt de maceració carbònica. Amb tocs làctics, torrats característics d’haver passat per fusta. Presenta certes olors a fumats que el fan ser un vi atractiu i complex.

Boca:  l’entrada en boca presenta certa rusticitat que pot esdevenir per una premsada excessiva. Ben estructurat i equilibrat en la resta d’elements en el pas de boca: taní madur, final amb justa amargor i un punt de verdor que potser esdevené de la seva elaboració.

Preu: 13’5 €

Puntuacions: 

 • A – 14.5
 • JL – 14
 • J – 13
 • O – 14
 • JJ – 14
 • M – 13.5

Bodegas Bilbaínas 1964 – Reserva Vendimia Especial

DO: Rioja

Varietats: Tempranillo

Color: Caoba

Nas: oxidat, amb defectes

Boca: sense acidesa, pla, decaigut, envellit, mort

Observacions: En el moment d’obertura de l’ampolla per oxigenar-se s’ha detectat que no tenia el tap. Només el protegia la càpsula que era de plom.

Preu: Incunable

 

Marqués de Murrieta – Reserva Cosecha 1954

DO: Rioja

Varietats: Tempranillo

Color: àmbarí fosc

Nas: d’intensitat mitja presenta notes d’oxidació fruit del seu envelliment i la seva evolució.  Vi molt interessant perquè malgrat la seva anyada, 1954, ha tingut una molt bona conservació en lloc i temperatura i ens ha permet gaudir d’un licor més que d’un vi. Les notes terciàries habituals en un vi de certa edat li confereix una complexitat i un atractiu únic: notes molt torrades, xocolata, resines, cafè, espècies. Magnífic

Boca: encara amb bona acidesa, és una vi que presenta un taní integrat, golós, encara viu, llarg i amb un postgust increïble. En aquests vins evolucionats la volàtil queda una mica descompensada però el dota de vivesa. 100% bouquet.

Observacions: Impressionant.

Preu: Incunable

Weinkeller 1997 

Bereich Bernkestel – Mosel-Saar-Ruwe

Qualitatswein ba.

Varietats: Riesling

Color: Ambarí

Nas: d’intensitat mitja presenta en nas notes oxidatives, típiques de vins evolucionats. Tot i que envelleixen bastant bé surten aromes de verdura bullida. Surten notes a ranci.

Boca:   amb una acidesa bastant baixa és un vi que encara es deixa prendre. Les seves notes a mel, pell de taronja el fan ser un vi prou interessant. Té un final salí.

Preu: Incunable

Cavarquia de mora 

Dantani Drinks

Varietats: Xarel·lo, Macabeu i Parellada

Color: Salmó i amb bombolla fina

Nas: d’intensitat mitja amb olors a fruites del bosc, del tipus mora, aranyons…, llaminadures

Boca: amb 8,2 gr/l de sucre, és un cava refrescant i festiu. Sense massa pretensions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *