Tast estiuenc a Matos – 11 de juliol

Doncs sí, sempre és un plaer tastar a l’enoteca Matos. El seu amfitrió, el José Luís, i el seu establiment ple de “perles” vinòfiles interessants i d’arreu del món fa que sigui un lloc de concentració per aquells amants del vi que cerquen coses molt especials i úniques.

Lluitant contra la calor i la xafogor i arrecerant-nos dins un oasi fresquet i distès, el tast va congregar els següents acòlits: l’Adolf, el José Luís, l’Òscar, la Sandra, en Joan, el Jordi, el Josep i el José.


LANGHE CHARDONNAY SERMINE 2016
Ca’del Baio

Langhe Chardonnay DOC
Varietat: Chardonnay 100%

Color: groc pàl.lid amb reflexos verdosos
Nas: S’aprecia d’entrada, a copa parada, una aroma cerosa que impacta al nostre nas, fruit del treball amb les seves lies. A continuació s’identifiquen altres aromes de tipus més cítriques, d’herbes aromàtiques i de manera més subtil les aromes florals. Un nas interessant, elegant, que no passa desapercebut, intens, fragrant.
Boca: Vi que presenta una molt bona acidesa en el que s’hi destaca un punt glicèrid que li atorga consistència i untuositat. Les notes cítriques presents en nas també són en boca. El seu pas per fusta – 6 mesos – li aporta uns gustos torrats, especiats dolcencs. És suau, armònic i estructurat.

LES MYRIANS 2016
Celler Pasanau

DOQ Priorat
Varietat: Viognier 100%

Color: groc pàl·lid amb reflexos verdosos
Nas: d’intensitat alta, presenta aromes cítriques i també de fruita blanca força madura. Terpènic en excès (ignorem els llevats utilitzats durant la fermentació), carrega el nas i li resta lleugeresa.
Boca: De marcada acidesa, secant i excessivament càlid. En boca té un punt vegetal que no emociona el paladar, amargant en el seu pas, poc agradable. Descompensat.


ROSA DE ARROCAL  2016
Bodegas Arrocal

DO Ribera de Duero
Varietats: Tempranillo i Albillo Real

Color: maduixa
Nas: d’intesitat mitja amb aromes de fruites d’òs i tropicals (préssec, maracuià, albercoc, nectarina…) i fruita vermella (maduixes i gerds), amb tocs especiats picants com el perbre vermell. Vi d’aromes divertides i fragrants.
Boca: d’acidesa marcada, la seva lleugeresa en boca amaga una potència sorprenent. Els gustos a nectarina omplen tota la boca, dotant el vi d’una frescor atractiva al paladar. És un vi llaminer, carnós, un rosat gastronòmic singular molt ben equilibrat i amb estructura.

DOMAINE DE LA BÉGUDE 2015
Famille Tarri – propietère

AOC Bandol
Varietats: Mourvèdre, Cinsault i Grenache

Color: Salmó
Nas: mancada d’expressivitat en un primer moment, és un vi que comença a obrir-se i ofereix un ventall d’olors mediterrànies: fruites vermelles (cireres d’arboç, gerds…), herbes aromàtiques (farigola, fonoll, romaní…), plantes arbustives (garriga…) i un punt làctic. Sense ser exuberant destila elegància i subtilitat.
Boca: Destaca la bona acidesa, fa salivar. Vi amb una tanicitat madura i polida, llaminer, incansable, agradable, fresc. Amb un post-gust vegetal amb records d’infusió d’herbes aromàtiques. Gastronòmic, complex, estructurat, vinós. Vi rosat amb cor de negre. Fantàstic.


SIETE CALLES 2014
Bodega La Tríada

DOCa La Rioja
Varietats: Tempranillo, Graciano i Garnatxa

Color: Cirera picota de capa alta
Nas: d’intensitat mitja, es destaquen les aromes a fruita vermella molt madura, compotada. Es tracta d’un vi madur, especiat, amb tocs de fusta de la criança però ple de subtilesa.
Boca: d’acidesa i tanicitat remarcables, amb certa verdositat varietal en boca que no li resta elegància en el seu paladar. Un vi subtil i agradable.

 

QUINTA DO INFANTADO 2011
Quinta do
Infantado

DOC Douro
Varietats: Touriga Nacional, Touriga Franca i Tinta Roriz

Color: Cirera Picota, capa alta
Nas: d’intensitat alta, aromes a fruites negres licoroses i torrats gràcies a la criança en fusta. Vi amb certa evolució: balsàmic, cafès, toffee i una identificativa nota terrosa.
Boca: Fresc, amb molt bona acidesa en el seu pas, tanicitat madura i integrada. Molt llarg i amb postgust agradable. El seu gust és la seva aroma: cireres compotades en licor, cafès, xocolates. Estructurat, armònic, deliciós i elegant.


MAYDIE 2013
Famille Laplace

Vi dolç
Varietat: Tannat 100%
AOC Madiran

Color: Cirera picota, capa alta
Nas: Exuberant. Aromes a olivada, a llorer, a arbustos i plantes de sotabosc.
Boca: Destaca la frescor malgrat l’ampulositat donada per la dolçor però és tan equilibrat que es deixa prendre amb facilitat, sense embafar. Essent la Tannat una varietat força astringent obligadament la tanicitat es nota però no molesta; el seu pas per fusta també l’equilibra i la domestica. Cireres en kirsch i gustos a herbes aromàtiques acompanyen a aquest vi dolç molt agradable i franc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *