Tast de negres a l’Amaya – 22 de maig

I tornem a sumar un nou dia de vaga de metro!!!! però als Impitoyables no hi ha qui els pari!!!! Amb una bona entrada d’acòlits al tast, aquest cop l’Adolf es va encarregar de sorprendre’ns i ho va fer molt gratament, com sempre. Els cridats per a la causa que van poder venir…: en Joan, l’Òscar, la Sandra, en Jordi, el José Luís i el José Jiménez, l’Adolf i la Maite.

RUCADA 2012
Celler Mas Estela

DO Empordà
Varietats: 80 % Garnatxa, 15 % Syrah i 5% Samsó
Grau: 15º

Color: Granatós encaminat cap al teula, vi d’evolució
Nas: Frescor d’entrada, a copa parada. Aromàtic, a fruita negra madura, a herbes mediterrànies (farigola, romaní) i també amb aromes secundàries tals com notes balsàmiques i especiades, a fusta vella i mina de llapis.
Boca: Vi potent, notant-se la seva graduació en boca però la bona acidesa li contraresta aquesta contundència alcohòlica. Es destaca el toc herbaci per sobre de tot i el punt amargant un cop te l’empasses, deixant una verdor en pas retronasal. El taní és madur i armònic sense puntes, llimat.

Observacions: Celler que aposta per la viticultura ecològica i biodinàmica, amb el màxim respecte per l’ecosistema on es desenvolupa la planta i seguint els ritmes de les fases lunars i posicions planetàries, per aconseguir expressar el terroir en els seus vins tan personals.
Preu: 10 €

CULMEN Reserva 2007 (Vi de finca)
Bodegas LAN

DOCa Rioja
Varietats: 85% Tempranillo i 15% Graciano
Grau: 13,5º

Color: Cirera picota de capa alta amb reflexos granatosos
Nas: Fresc, amb la volàtil una mica disparada però que no molesta per continuar el tast. Les sensacions que emanen d’aquest vi són de fruita negra madura (móres, pruna negra) compotada i licorosa. Amb aromes secundàries balsàmiques i resinoses provinents de la seva criança en fusta. Les notes especiades de pebre negre i de fumats fruit de la seva evolució li sumen interès a aquest vi.
Boca: Frescor i bona acidesa a parts iguals, atesa la seva anyada. De taní madur però amb deixos de verdor en boca. De cos bastant lleuger.

Observacions: Essent un Reserva 2007 és un vi que ha deixat bastant desconcertat al grup de tast perquè amb aquesta anyada ens hagués hagut d’oferir un vi amb bouquet, potent, rodó, elegant, estructurat i armònic i ens hem trobat amb un vi amb certa joventut amb un color viu,  amb una acidesa molt present, vibrant, amb tocs verds en boca i certa amargor final que tot fa pensar que aquest vi ha estat corregit afegint vi jove de l’any. Decepció final per a un vi de reserva que hagués estat molt interessant.
Preu: 35 €

LE LION DE LA FLEUR DE BOÜARD
Chateâu La Fleur de Boüard

AOC Lalande de Pomerol
Varietats: Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon
Grau: 13,5º

Color: Cirera amb reflexos granatosos amb senyals dignes d’evolució
Nas: Complex, amb un gran ventall d’aromes de vi madur: fruita negra i vermella madura, amb notes torrades i làcties, especiades amb un toc vegetal (fulla de grosella) que li aporta lleugeresa i frescor. També es perceben aromes terciàries de fulles de tabac i de cuir que sumant-les al conjunt resulta un vi molt suggerent i elegant.
Boca: Vi armònic i estructurat en tot el seu conjunt. Frescor, bona acidesa, saborós en textura, toc amargant al final que li aporta salivació i poc pes en boca, fet que et convida a prendre’n més.

Observacions: La AOC Pomerol, una de les regions vinícoles de Burdeus, és de les més cotitzades d’aquesta regió francesa. És difícil trobar un vi que reuneixi les condicions del vi tastat amb un preu assequible per a butxaques modestes. Tot i ser el petit del Chateâu i el més venut ens dóna la possibilitat de gaudir d’un trosset del Pomerol i dels vins que s’elaboren en aquesta DO tan exclusiva.
Preu: 14,50 €

 TRUS 2006
Bodega
Trus

DO Ribera del Duero
Varietats: 100% Tinta Fina
Grau: 14,50 º

Color: Cirera amb reflexos granatosos amb senyals dignes d’evolució
Nas: Aromes d’evolució: fruita negra i vermella confitada, licorada  amb notes especiades dolces (canyella, nou moscada, regalèssia…). Aromes a torrats i làctiques atesa la seva criança en barrica i la forma d’elaboració. També es destaca la presència subtil de la fruita cítrica (taronja sanguínia), sobretot en el punt amargant que conté aquest cítric.
Boca: Vi  saborós amb un taní madur i integrat que aporta arrodononiment i estructura. De cos mig i força llarg en el seu recorregut, té una molt bona acidesa compensada amb una aportació d’alcohol. El retrogust és licorós i balsàmic, amable amb un punt amargant al final que no desllueix el conjunt.

Preu: 25 €

PAGOS DE MARIA
BODEGAS MACIÀ BATLE

IGP Mallorca
Varietats: Mantonegro, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah
Grau: 14,50 º

Color: Granat amb signes d’evolució
Nas: Aromes de reducció (inclús de TCA!) a copa parada. Un cop oxigenat, malgrat la persistència de les olors anteriors, es detecten aromes de fruita negra madura amb uns tocs especiats i notes pirezíniques (pebrot verd). Les aromes a criança com els torrats, els làctics, el cuir van sortint a mesura que movem la copa. Presència de notes vegetals.
Boca: Millor en boca que en nas. Mostra un vi amb una bona acidesa, amb un taní madur i integrat, de cos mig i de llarg recorregut. Es destaca un toc herbaci que li resta interès però el retrogust especiat li compensa.

Preu: 16,75 €

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *